Totaal aantal pageviews

donderdag 28 juni 2012

Goede avond. 
Het heeft een tijdje stil gelegen, maar heb veel last van mijn allergie dat ik er niet toe geraak! 


Zoals eerder beloofd heb ik een nieuw receptje.
 Gegratineerde spirelli met courgette.


Dit hebben we nodig:

  • 400gr gehakt
  • 400gr gekookte spirelli
  • 120gr platte kaas 
  • 2dl tomaten ketchup
  • 2 grote uien
  • boter
  • 80 gram belegen kaas in sneetjes
  • 2 courgette
Eerst zetten we ons water op voor de pasta. Voeg wat olie toe.
Snij de 2 uien in grote ringen en bak ze goed aan, haal ze dan terug uit de pan.
In dezelfde pan bak je het gehakt en kruid je naar eigen smaak.
Ondertussen kan je de oven al voorverwarmen op 190°
Als het gehakt doorbakken is mag je de platte kaas en ketchup toevoegen.
Ondertussen kookt het water al en mag ook de pasta erbij.
Als de pasta klaar is, is de saus ook klaar.
Je neemt dan een diepe ovenschaal. 
Volgorde: laagje uien, laagje gehakt, laagje pasta, laagje ui, laagje gehakt.
Dan de sneetjes kaas over de schotel bedekken.
Dit mag 20 min op 190°.
Dan heb je de tijd om de courgette te schillen en in dunne schijfjes te snijden.
In de pan bijkruiden met zout, peper en kruidentuiltje.
Alles is samen klaar. Op de foto zie je een serveertip, smakelijk! 




Gisteren een nieuw sapjes getest ook.
Wortel-appelsap! 
1 appel + 5 wortels
Super lekker en heel gezond! 




Heb verder nog niks te melden, heb nog veel mails te lezen, maar morgen ben ik er weer ;)
Tot blogs! x

1 opmerking:

  1. Pinkytje,

    ik heb hier weer een lekker recept gezien en een schattige foto van een lief klein meisje.
    Tot nog eens
    Liselotte

    BeantwoordenVerwijderen