Totaal aantal pageviews

zaterdag 22 september 2012

Goede avond iedereen!
Tijdens de pauze nog wat nieuwtjes brengen!

Op mijn favoriete site is er een leuke wedstrijd van Dove.

Zin in een kipcorn? (tot 30eptember)

En dan nog een simpel maar lekker gerechtje! 
Dit haal je in huis:
  • Kipfilets
  • Rijst
  • Ajuin
  • Champgnons
  • Bouillonketeltje kip
  • Room
  • Sojasaus
Allereerst wil ik zeggen dat ik dit zelf uitgevonden heb. Ik wou eigenlijk iets anders maken maar had niet alles in huis en mijn paprika was slecht geworden. Dus alles wat ik had eens over nagedacht en daar iets van gemaakt!
Laat in een kom je water koken voor de rijst.
Snijd je ajuin maar in grote stukken, zodat het echt grote ajuinschillen zijn. Snijd dan de kip in kleine blokjes. Doe boter in de pan, en bak de ajuin aan. als die goed is mag de kip er bij. Dan goed kruiden met zout, peper en kippenkruiden. Voeg ook het bouillonketeltje toe. Dan mogen er de champignons er bij, die laat ik in zijn geheel, het zijn kleine champignons.(Als het grote zijn, wel in twee snijden)  Als het keteltje goed gesmolten is, doe ik er wat sojasaus over, niet te veel want anders word het snel te zout!! (echt opletten!) Ondertussen doe je ook de rijst maar dat moet ik je niet uitleggen e;) Op het einde voeg je er de room aan toe en laat je het nog even op het vuur staan zodat alles terug goed warm heeft!
Hoe ben ik daar nu opgekomen? We gaan graag gaan eten, en we gaan vaak naar het restaurant Oud China. Daar moet je zelf de ingrdienten kiezen en een saus zeggen tegen de chef en dan kookt hij die voor je neus met grote vlammen! Echt heerlijk! Dus ik neem daar ook die ingredienten en kies die saus, het is natuurlijk anders of daar maar het heeft mij toch ook goed gesmaakt ze:) en kristof vind het ook lekker ! Daar eet ik het wel met spirelli pasta( de rijst kleeft daar te veel;)) Dus je kan nog kiezen.


Mss nog een foto zoeken? Zal es zien e, Kristof word er bijna onozel van dat ik foto's maak van mijn eten hehe :) Voila gevonde! De presentatie is niet alles, maar de smaak vind ik toch belangrijker;)

Tot blogs! XxX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten